Βιογραφικό

Αθηνά Καπράλου

Γενικός Χειρουργός

Ο στόχος μας η αποφυγή των ακρωτηριασμών

Αθηνά Καπράλου

Εκπαίδευση

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αποφοίτησα το 1998. Με την εξαετή εξειδίκευσή μου ως γενικός χειρουργός στην Ά Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εκπαιδεύτηκα στην ευρεία γκάμα της γενικής χειρουργικής μέσα από τα ειδικά τμήματα των ενδοκρινών αδένων, του ανώτερου και κατώτερου πεπτικού, του ήπατος, χοληφόρων & παγκρέατος, της χειρουργικής της παχυσαρκίας καθώς και το εξελιγμένο τμήμα της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Η τριετής μου εμπειρία ως ειδικευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Ά Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής, μου έδωσε τη δυνατότητα να εκπαιδευτώ και να εργασθώ πάνω σε βαρέως πάσχοντες χειρουργικούς ασθενείς, μετά από μείζονες χειρουργικές επεμβάσεις, σε σηπτικούς ασθενείς καθώς και σε ασθενείς με βαρέα σύνδρομα οξείας χειρουργικής κοιλίας. Εκπόνησα την Διδακτορική Διατριβή μου με βαθμό "Άριστα" στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάνω σε ασθενείς υψηλού καρδιολογικού ρίσκου που υποβάλλονται σε επεμβάσεις γενικής χειρουργικής.

Μετεκπαίδευση

Μετά την ειδικότητα εργάσθηκα ως συνεργάτης χειρουργός στην Ά Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στη χειρουργική των ενδοκρινών αδένων, της λαπαροσκοπικής χειρουργικής, της χειρουργικής της παχυσαρκίας και του μαστού. Από το 2008 ξεκίνησε το ερευνητικό και κλινικό μου ενδιαφέρον πάνω στη χειρουργική θεραπεία του διαβήτη μέσα από τις επεμβάσεις της χειρουργικής της παχυσαρκίας.

Επαγγελματική εμπειρία

Το 2008, μετέβηκα ως Visiting physician στο τμήμα Χειρουργικής Παχυσαρκίας της Γαστρεντερολογικής και Γενικής χειρουργικής της MayoClinic, Rochester, Minnesota. Το 2010 μετεκπαιδεύτηκα ως obserever physician στο Κέντρο Χειρουργικής Θεραπείας Σακχαρώδη Διαβήτη στο Νοσοκομείο Presbyterian Hospital του Πανεπιστημίου Cornell, Νέα Υόρκη. To Ερευνητικό μου αντικείμενο είναι πάνω στις νέες καινοτόμες προτάσεις στη χειρουργική θεραπεία του διαβήτη.

Η οργάνωση του κέντρου του διαβητικού ποδιού είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2010 με μια αθροιστική εμπειρία πάνω σε δεκάδες-πλέον μερικές εκατοντάδες-περιστατικά ασθενών με χρόνια έλκη. Σήμερα, συνεργόζομαι ως γενικός χειρουργός στην Ευρωκλινική Αθηνών και στην ομάδα της Κλινικής των SOS ιατρών στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.