Αθηνά Καπράλου Πρότυπο Ιδιωτικό Κέντρο για το Διαβητικό Πόδι


Βασισμένο στα διεθνή επιστημονικά πρότυπα με στόχο την αποφυγή των ακρωτηριασμών.

Ενημερώσου καλύτερα για το διαβητικό πόδι

Το διαβητικό πόδι είναι μια από τις σοβαρότερες επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη. Αποτελεί την συχνότερη αιτία νοσηλίας σε σχέση με τις υπόλοιπες επιπλοκές της νόσου. Κάθε διαβητικός ασθενής παρουσιάζει κίνδυνο ανάπτυξης διαβητικού έλκους περίπου 15%, κατά την διάρκεια της ζωής του.

Στην Ευρώπη κάθε χρόνο, περίπου το 2-5% των διαβητικών αναπτύσσουν έλκη κάτω άκρου, ενώ το ποσοστό των ακρωτηριασμών στον πληθυσμό των διαβητικών ανέρχεται σε 0.5-0.8% ετησίως.

Χωρίς την έγκαιρη και πρέπουσα παρέμβαση, το έλκος μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία, οδηγώντας σε ακρωτηριασμό του προσβληθέντος άκρου.

Υπολογίζεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιείτε ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου λόγω επιπλοκών του διαβήτη κάθε 20 δευτερόλεπτα!

Οι αποφάσεις που θα πάρεις για τη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά γνωρίζεις την πάθηση του διαβήτη και τις επιπλοκές του.

Παγκόσμιος στόχος η μείωση του ποσοστού των ακρωτηριασμών έως 50%

Η σύγχρονη αντιμετώπιση για το διαβητικό πόδι δίνει έμφαση στη μείωση του ποσοστού των ακρωτηριασμών. Δυστυχώς στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο ακρωτηριασμός λόγω διαβήτη είναι πολύ συχνός. Αρκετές αναπτυγμένες χώρες και οργανισμοί, όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Διεθνής Ομοσπονδία του Διαβήτη, έχουν θέσει ως στόχο την μείωση του ποσοστού των ακρωτηριασμών έως 50%. Στρατηγική που περιλαμβάνει πρόληψη, εκπαίδευση των ασθενών και του προσωπικού, διεπιστημονική θεραπεία του έλκους και στενή παρακολούθηση μπορεί να μειώσει το ποσοστό των ακρωτηριασμών κατά 49-85%.

Stop diabetes
Αθηνά Καπράλου Θεραπεία Ασθενούς

Γνώρισε το πρότυπο κέντρο για το διαβητικό πόδι "Αθηνά Καπράλου"

Για την υγεία σου εμπιστεύσου μόνο τους ειδικούς. Στο κέντρο "Αθηνά Καπράλου" μπορείς να είσαι σίγουρος για την βέλτιστη αντιμετώπιση του προβλήματος -την αποφυγή ενός ακόμα ακρωτηριασμού κατω άκρου.

Για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω, δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας και πρόληψης του διαβητικού ποδιού βασισμένο στα διεθνή επιστημονικά πρότυπα. Ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες διεθνών ομάδων αντιμετώπισης των επιπλοκών που αφορούν το διαβητικό πόδι όπως το International working Group on the Diabetic Foot, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το διαβητικό έλκος ολιστικά μέσα από εξειδικευμένες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες, εξατομικευμένα, σε κάθε ασθενή. Σε συνεργασία με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων προσπαθούμε να πετύχουμε τη βέλτιστη δυνατή θεραπεία του διαβητικού έλκους έχοντας ως βασικό στόχο την αποφυγή των ακρωτηριασμών.

Μέσα από μια 10ετή εμπειρία πάνω στην αντιμετώπιση των ελκών και τραυμάτων, προσφέρουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού. Τα αποτελέσματα των θεραπείων του κέντρου είναι εντυπωσιακά και η ικανοποίηση των ασθενών μεγάλη.

Το πλήρες ατομικό ιστορικό, η φυσική εξέταση, ο έλεγχος της διαβητικής αγγειοπάθειας και νευροπάθειας, οι απλές ακτινογραφίες, η αξονική τομογραφία, η μαγνητική τομογραφία, το triplex των κάτω άκρων, η καλλιέργεια του τραύματος και ο αιματολογικός έλεγχος είναι μερικά από τα βασικά εργαλεία μας στην εκτίμηση του έλκους.

Πρωτοπορούμε στην Ελλάδα στον καθαρισμό του διαβητικού έλκους με τη χρήση υπερήχων, χωρίς νυστέρι!

-Αθηνά Καπράλου Γενικός Χειρουργός

Μην ανησυχείς αν προκύψει η ανάγκη να εξεταστείς και από άλλες ειδικότητες γιατρών. Το κέντρο μας θα συντονίσει απόλυτα την διαδικασία.

Η στενή συνεργασία του χειρουργού του διαβητικού ποδιού, με τις άλλες ειδικότητες του κέντρου όπως τον αγγειολόγο, τον αγγειοεπεμβατικό, τον λοιμωξιολόγο, τον παθολόγο, τον αναισθησιολόγο, τον ακτινολόγο καθώς και τη μονάδα υπερβαρικού οξυγόνου είναι το όπλο μας στον αγώνα μας για την επούλωση του έλκους και την αποφυγή ακρωτηριασμών. Οι τεχνικές αγγειοπλαστικής των αρτηριών που στοχεύουν στην καλύτερη αιμάτωση του κάτω άκρου, ο χειρουργικός καθαρισμός με ή χωρίς υπέρηχο, η χορήγηση από του στόματος ή ενδοφλέβιας αντιβίωσης, η χρήση υπερβαρικού οξυγόνου, η εφαρμογή ειδικών επιθεμάτων και ειδικού συστήματος παπουτσιού για την αποφόρτιση του διαβητικού ποδιού αποτελούν μερικά από τα όπλα μας στον αγώνα μας για την επούλωση του έλκους.

Οι παραπάνω δράσεις του κέντρου πλαισιώνονται από μια ομάδα νοσηλευτών, εξειδικευμένων στην αντιμετώπιση ελκών και τραυμάτων, που υποστηρίζουν την προσπάθεια του κέντρου, αναλαμβάνοντας την περιποίηση, την αλλαγή και την παρακολούθηση του τραύματος καθώς και την κατ΄οίκον νοσηλεία του ασθενούς.

Αθηνά Καπράλου Θεραπεία Ασθενούς 2

Μη χάνεις άλλο πολύτιμο χρόνο

Μίλα απ' ευθείας στη γιατρό
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.