Αξιολογήσεις ασθενών

Τα αποτελέσματα των θεραπειών του κέντρου διαβητικού ποδιού Αθηνά Καπράλου είναι εντυπωσιακά και η ικανοποίηση των ασθενών μεγάλη.

Reviewer photo
Elsa Tours
πριν από 2 εβδομάδες
Είναι εξαιρετικά καλή στη δουλειά της και πολύ φιλική στον άρρωστος

Reviewer photo
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
πριν από 2 εβδομάδες
Με την Κυρία Καπράλου κάναμε μαζί πρωτοχρονία του 2024, όχι στο σπίτι μου ούτε στο σπίτι της, αλλα στο νοσοκομείο. Τα πολλά προβλήματα που έχει η μητέρα μου ( 84 ετών ), εδώ και 60 χρόνια διαβητίκη , μας οδήγησαν σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου . Στίς 30/12/23 έγινε η επέμβαση, 31/12 και 1/1/24 η γιατρός φρόντιζε την μητέρα μου σαν να ήταν δική της μητέρα ίσως και καλύτερα. Βέβαια αρκετό καιρό πρίν το χειρουργείο αλλά και μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, 5/2/24 εκτός απο τις τακτικές επισκέψεις στο σπίτι μας για αλλαγές χειρουργικούς καθαρισμους και πορεία της κατάστασης της μητέρας μου, υπήρχε και υπάρχει συνεχείς τηλεφωνική επικοινωνία για οτιδήποτε σχετικό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Τελικά παρόλη την σοβαρότητα της επέμβασης όλα πήγαν πολύ καλά ,το τραύμα μετα το ακρωτηριασμό έχει επουλωθεί πλήρως και σήμερα η γιατρός έκοψε τα ράμματα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες της Κας Καπράλου, ιδιαίτερα τήν Κα Μαρία που φρόντιζε να μας ενημερώνει για οτι εξετάσεις, φάρμακα, δοσολογίες, συνταγές,απορίες είχαμε. Τέλος θα ήθελα να σας πω να συνεχίσετε έτσι και να ακουμπάτε με τον τρόπο σας τους πονεμένους , σαν γιατρός αλλά και σαν άνθρωπος! Ευχαριστώ.

Reviewer photo
Nikos Drakos
πριν από 2 εβδομάδες
Όλη η οικογένειά μας ευχαριστεί την κα. Καπράλου για την συνεισφορά της στην υγεία του πατέρα μου. Λόγω επιπλοκών του διαβήτη στα πόδια του, εμφανίστηκαν έλκη τα οποία με τις οδηγίες της και την επέμβαση της αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Ανήκει στις κορυφαίους επιστήμονες στον χώρο της και παρέχει εγγυημένη και ολιστική προσέγγιση στα θέματα του ασθενή. Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα!

Reviewer photo
maria bonikou
πριν από 2 εβδομάδες
Στην κ.Καπράλου έφτασα μετά από μια άθλια μετεγχειρητική περιπέτεια σε δημόσιο νοσοκομείο. Όταν την αναζήτησα ως μια από τις πιο εξειδικευμένες γιατρούς για έλκη δεν περίμενα ότι θα συναντήσω και έναν Άνθρωπο το Α κεφαλαίο που θα έκανε κυριολεκτικά ότι περνούσε από το χέρι της για να σώσει το πόδι μου αλλά και για να βοηθήσει την πραγματικά άθλια ψυχική κατάσταση που βρισκόμουν εκείνη την απελπιστική για μένα περίοδο. Ως χρόνια ασθενής θα ήθελα με την κριτική μου αυτή να βοηθήσω ανθρώπους με προβλήματα σε έλκη και όχι μόνο, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γιατρός με άφησε άναυδη βλέποντας το πόσο προσωπικά παίρνει την υγεία του ασθενή της και να τους την συστήσω ανεπιφύλακτα. Κ.Αθηνά όποτε βλέπω το πόδι μου θα σας ευγνωμονώ και θα σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά που μου προσφέρατε.

Reviewer photo
Δημήτρης Γουλής
πριν από 2 μήνες
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Καπράλου για την επιτυχημένη επέμβαση στο πέλμα του ποδιού μου. Είχα διαβητικό έλκος με οστεομυελίτιδα, με αποτέλεσμα η γιατρός να εγχειρίσει το πέλμα, να καθαρίσει τη φλεγμονή που είχε δημιουργηθεί και να αφαιρέσει το οστό από το μικρό δάχτυλο του ποδιού. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κ. Καπράλου και στους συνεργάτες της. Εκτός από εξαιρετική επιστήμονας είναι και άνθρωπος. Εύχομαι πάντα επιτυχίες.

*Οι παρακάτω αξιολογήσεις έχουν γίνει απευθείας στο site athinakapralou.gr. Δεν θα τις βρείτε στην Google.

Μαρία Χαρτά

Τον Αύγουστο του 2015 παρουσιάστηκε μια κοκκινίλα στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού της μητέρας μου από καλοκαιρινή παντόφλα. Αρχικά δεν δόθηκε σημασία αλλά με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκε οίδημα με σκληρή μαύρη επιφάνεια και σταδιακή αύξηση πόνου. Παρ’ όλες τις επεμβάσεις του δερματολόγου γιατρού ή πληγή (πλέον) πότε έκλεινε και άλλοτε άνοιγε. Στην προσπάθειά μου να βρω λύση γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε είχα την τύχη να επικοινωνήσω με την χειρουργό κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με ενημέρωσε τι σημαίνει διαβητικό πόδι και ότι η μητέρα μου είχε έλκος διαβητικού ποδιού. Έτσι ξεκίνησε μία πολύ σημαντική προσπάθεια για την επούλωση του έλκους εφόσον υπήρχε κίνδυνος ακρωτηριασμού με όλες τις συνέπειες. Η γιατρός κα Καπράλου μέσα από την εξειδικευμένη επιστημονική αντιμετώπιση με πολλές επεμβατικές παρεμβάσεις, με την χρήση ειδικών επουλωτικών φαρμάκων και πάνω απ΄ όλα με το επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον κατάφερε να επουλωθεί το έλκος και να γιατρευτεί η μητέρα μου. Στο διάστημα αυτό η γιατρός κα Καπράλου έδινε κουράγιο και στην μητέρα μου αλλά και σε μένα την ίδια σε όλα τα στάδια της θεραπείας που το κάθε ένα παρουσίαζε πολλά δύσκολα στοιχεία (πυρετό –λοιμώξεις -δύσκολα μικρόβια). Ευχαριστούμε την γιατρό-επιστήμονα η μητέρα μου και εγώ προσωπικά. Ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες στο επιστημονικό της έργο.

Βασίλειος Καρναχωρίτης
Επιχειρηματίας

Εγώ και η οικογένειά μου βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα υγείας με το διαβητικό πόδι του πεθερού μου. Το πόδι του είχε πολλές πιθανότητες ακρωτηριασμού. Τότε είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τη γιατρό μας Αθηνά Καπράλου, που χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της όχι μόνο αποφύγαμε τον ακρωτηριασμό, αλλά τώρα, ενάμισι χρόνο μετά, το διαβητικό έλκος του ποδιού του τείνει να επουλωθεί πλήρως. Την ευχαριστούμε θερμά για ότι έκανε για εμάς.

Μαρία Πανταζή

Ονομάζομαι Πανταζή Μαρία, είμαι 63 ετών και πάσχω από Σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου πλέον η κατάσταση της υγείας μου είναι τέτοια ώστε δεν μπορώ να περπατήσω και να αυτοεξυπηρετηθώ. Τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από ένα ατυχές γεγονός, κάηκα στη δεξιά μου γάμπα και προκλήθηκε ένα μεγάλο και βαθύ έλκος. Δεν το φρόντισε άμεσα γιατρός με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση και να είναι δύσοσμο. Λόγω της κατάστασής μου κάλεσα την υπηρεσία των SOS ιατρών. Άμεσα ήρθε στο χώρο μου η κυρία Καπράλου. Μετά από το δικό της πρώτο σοκ για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το έλκος μου, το καθάρισε και το φρόντισε με περισσή φροντίδα και επαγγελματισμό. Η ανησυχία της ήταν τεράστια τόσο για φροντίδα του έλκους όσο και για το αν υπήρχε η πιθανότητα να κλείσει και ποτέ δεδομένης της κατάστασής μου. Η ανθρωπιά της και το ενδιαφέρον της για την περίπτωσή μου ήταν αξιοθαύμαστα. Η στήριξή της δε αξιέπαινη. Προκειμένου να έχει γνώση η ίδια, κάθε φορά που γινόταν αλλαγή στο έλκος μου της στέλναμε φωτογραφία για να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Ευτυχώς η αγωνία της ότι υπήρχε πιθανότητα να μην κλείσει και ποτέ το έλκος, δεν επιβεβαιώθηκε. Πιστεύω πως η ίδια χάρηκε πολύ περισσότερο, από μένα και τους οικείους μου, για το αίσιο αποτέλεσμα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο πολύ ευχαριστώ την κυρία Καπράλου! Είναι μια εξαιρετική επιστήμων και άψογη επαγγελματίας όμως πάνω από όλα είναι άνθρωπος που νοιάζεται τον ασθενή του και βιώνει μαζί του το “Γολγοθά” του. Κυρία Καπράλου θα σας ευχαριστώ για μια ζωή.

Δημήτριος Σπανός
Επιχειρηματίας

Είμαι διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος τύπου 1 από την ηλικία των 29 ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε η περιπέτεια με τα πόδια μου. Νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο για 3 μήνες και μου αφαίρεσαν το κόκκαλο στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού λόγω οστεομυελίτιδας. Τον Αύγουστο του 2013 επανεμφανίστηκε η οστεομυελίτιδα και για μια ακόμα φορά μπήκα στο νοσοκομείο και υπέστη ακρωτηριασμό 4 και 5 δακτύλου στο ίδιο πόδι.
Τον Αύγουστο του 2018 εμφανίστηκε ένα έλκος στο άλλο πόδι, 4 δάκτυλο με σπασμένο κόκκαλο. Πήγα σε 3 διαφορετικούς ορθοπεδικούς χειρούργους και οι τρεις είπαν ακρωτηριασμό. Έψαξα στο ίντερνετ εναλλακτικούς τρόπους για να σώσω το δάκτυλο μου και ευτυχώς βρήκα την κυρία Καπράλου Αθηνά, η μόνη που μου είπε ότι θα προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε να το σώσουμε. Έτσι και έγινε...κάναμε 4 καθαρισμούς με υπέρηχο και το δάκτυλο σώθηκε.
Ευχαριστώ θερμά την Κυρία Καπράλου που πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός, που με την κοινή μας προσπάθεια, υπομονή και επιμονή είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα, παρόλο που όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας...Δεν παραδίδουμε τα όπλα αν δεν έχουμε κάνει την προσπάθεια μας και δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις εκδοχές.
Με εκτίμηση!!!

Στέφανος Σουρβίνος

Το όνομα μου είναι Στέφανος Σουρβίνος και είμαι 48 χρονών. Έχω Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 για πάνω από 30 χρόνια από την ηλικία των 18 χρονών. Τον Απρίλιο του 2018 αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το μικρό δάκτυλο του αριστερού μου ποδιού το οποίο ξεκίνησε, όταν με χτύπησαν τα παπούτσια που φορούσα και μου δημιούργησαν φουσκάλα, πληγή και στη συνέχεια μόλυνση. Ζήτησα αμέσως ιατρική βοήθεια από ιδιωτικό χειρούργο ο οποίος μετά από 4 επισκέψεις με καθαρισμούς και λήψη αντιβίωσης, όπως και καθημερινής φροντίδας από εμένα, ύστερα από 2 μήνες και αφού το τραύμα μου δεν παρουσίαζε κάποια βελτίωση αλλά αντίθετα χειροτέρευε,με παρέπεμψε σε γνωστό Δημόσιο Νοσοκομείο ( Τμήμα Διαβητικού Ποδιού ) το οποίο μετά από 3 επισκέψεις, καθαρισμούς, ακτινογραφίες, χορήγηση αντιβίωσης εξαμήνου, απεφάνθη ότι έχω οστεομυελίτιδα η οποία έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο οπότε μου έκλεισε ραντεβού για τις 10 Αυγούστου 2018 για ακρωτηριασμό.
Τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο με τη βοήθεια συγγενικού μου προσώπου ενημερώθηκα για τη χειρούργο κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με την εμπεριστατωμένη άποψη της πάνω στο θέμα του διαβητικού ποδιού και κυρίως με το πάθος που την διακρίνει, με την ειδική θεραπεία που ακολούθησε και με την συμπαράσταση της ομάδας που συνεργάζεται, κατάφερε το ακατόρθωτο για το οποίο πίστευαν όλοι οι υπόλοιποι. Μετά από δύο μήνες θεραπείας το πόδι μου σώθηκε από σίγουρο ακρωτηριασμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λίγο για την κα Αθηνά Καπράλου και την ομάδα που συνεργάζεται τα παιδιά της "Επούλωσης". Την ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη βοήθεια της, εύχομαι να την έχει ο Θεός πάντα καλά και να έχει πάντα επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες γιατί το αξίζει!!!!!!!

Νίκος Πατρινός
Υπεύθυνος επικοινωνίας εφημερίδας ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Πρόσφατα, η ενενηντά-χρονη μητέρα μου αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Μια μικρή πληγή στην φτέρνα εξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα άσχημο και βαθύ ανοικτό έλκος. Ακολουθώντας την συμβουλή του γιατρού την πήγα σε ένα πάλαι ποτέ κρατικό-δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να προβούν σε έναν βαθύ χειρουργικό καθαρισμό.
Όταν μετά από τρεις ημέρες άνοιξα το τραύμα για να το αλλάξω, πανικοβλήθηκα. Η άσχημη όψη του τραύματος είχε γίνει φρικτή, η δε δυσοσμία του παρέπεμπε σε σηψαιμία, σε βαριά μόλυνση, γεγονός το οποίο με πανικόβαλε. Αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε γίνει σωστή αντιμετώπιση στο νοσοκομείο, και προσπαθώντας να βρω την σωστή λύση επικοινώνησα με τους γιατρούς SOS. Πράγματι, η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση, με επισκέφθηκε η χειρουργός κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με βαθύτατη ανθρώπινη αγάπη έσκυψε πάνω από το τραύμα της μητέρας μου, και με την βοήθεια συσκευής καθαρισμού μέσω υπερήχων, καθάριζε βαθιά και καλά το τραύμα της μητέρας μου.
Τώρα η μητέρα μου αναρρώνει ταχύτατα, η πληγή κλείνει θαυμάσια, και όλα είναι καλά. Η τεχνολογία των υπερήχων σε συνδυασμό με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την βαθιά ανθρώπινη αγάπη, με την οποία έσκυψε η κα Αθηνά Καπράλου, πάνω από το πόδι της μητέρας μου και το τραύμα της, έσωσαν τελικά το πόδι. Και για αυτό οφείλω να της απευθύνω ένα ευχαριστώ, θερμότατο και εκ βαθέων.

Μαριάνθη κ Μαρούσα Πατέρα

Τη γιατρό τη συναντήσαμε τυχαία μέσω των γιατρών SOS, όταν καλέσαμε βοήθεια στο σπίτι για τη μητέρα μας, που λόγω κατάκλισης και διαβήτη δημιούργησε στο πόδι πληγή με αφόρητους πόνους.
Προφανώς η τύχη μας ευνόησε 100%, εφόσον η γιατρός έχει άριστες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Εκτός όμως από τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Ήταν κοντά στη μητέρα μας όταν την χρειαζόμασταν, με αποτέλεσμα να είναι πια το πόδι της πολύ καλά.
Τέτοιοι γιατροί πρέπει μόνο να ακούν το επάγγελμα - λειτούργημα, γιατί πάνω από όλα πρέπει να νιώθουν τον ασθενή. Γιατρέ, σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για μας. Ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε το έργο σας.

Ειρήνη Λαγάνη
Καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Την χειρούργο Αθηνά Καπράλου τη γνώρισα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η μητέρα μου σε προχωρημένη ηλικία ακολούθησε λάθος αγωγή κατά τη διάρκεια κατάκλισης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από σηψαιμία. Για καλή της τύχη, μας συνέστησαν την Αθηνά στο παρά πέντε! Η μητέρα μου είναι πολύ καλύτερα, έχει σχεδόν ολοκληρωτικά ιαθεί χάρις στα χρυσά χέρια της Αθηνάς. Μιας χειρούργου με απίστευτη δύναμη, κουράγιο και ικανότητα. Την ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να βρίσκεται στην υπηρεσία συνανθρώπων μας για πολλά –πολλά χρόνια! Σίγουρα, χρειαζόμαστε γιατρούς υπεύθυνους και καταρτισμένους όσο η Αθηνά Καπράλου.

Άγγελος, Τάνια κ Ρόζα Αγγελοπούλου

Η γιαγιά μου 78 ετών, πάσχει από Πάρκινσον και άνοια εδώ και 6 χρόνια και τα τελευταία 3 είναι πλήρως κατακεκλιμένη, με πληγές κατακλίσεων, παροχετεύσεις (γαστροστομία και ουροκαθετήρα) και χωρίς να μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις εκάστοτε ανάγκες της. Μέσα στον Γολγοθά μας, γνωρίσαμε την Γενική χειρουργό και εξαίρετη επιστήμονα, Αθηνά Καπράλου. Ανέλαβε τη γιαγιά μου, όταν μόλις είχαμε βγει από ένα δημόσιο νοσοκομείο, έχοντας κάνει με χειρουργική πράξη γαστροστομία. Της ζητήσαμε Βοήθεια γιατί η γαστροστομία φαινόταν να μην είναι υγιής και δεν είχαμε τα μέσα και τις γνώσεις να την φροντίσουμε εμείς. Διαπιστώθηκε από την ίδια, λάθος χειρισμός του γιατρού που την άνοιξε και το οποίο αποκαταστάθηκε από την ίδια άμεσα! Το ενδιαφέρον της ήταν επί 24ωρου και κάτω από πολλές δυσκολίες κατάφερε να λύσει το όποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια ανέλαβε τα τραύματα τα οποία έφερε η γιαγιά μου, από τις κατακλίσεις και μετά από σειρά επισκέψεων, στις οποίες με χρήση διαθερμίας και διάνοιξη αυτών, φρόντιζε με απίστευτο ενδιαφέρον, κατάφερε να ξανά κάνει τη γιαγιά μου, χωρίς τραύματα, χωρίς πόνο, χωρίς επιπλέον μικρόβια! Έκανε χρήση διαθερμίας, ανοίγοντας και περιθάλποντας τα τραύματα, κατ' οίκον και σταδιακά, καθαρίζοντας τα με απλά, οικονομικά, εύχρηστα υλικά μας βοήθησε να δημιουργηθούν ξανά νέα κύτταρα και να κλείσουν εντελώς, όλα τα ανοιχτά πεδία. Από τη πρώτη στιγμή που τη γνωρίσαμε είναι δίπλα μας σε όλα, με αγάπη, μεράκι και πολύ νοιάξιμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, στηρίζοντας τόσο εμάς ψυχολογικά, όσο και την ίδια σε όλα τα επίπεδα! Της χρωστάμε οικογενειακώς, ένα τεράστιο Ευχαριστώ, μια τεράστια αγκαλιά και νιώθουμε πάντα ασφαλείς με τη παρουσία της στη ζωή μας και τη γιαγιά μου! Σπάνια βρίσκεις ανθρώπους που να μη διαχωρίζουν τον ασθενή σε "αξιόλογο περιστατικό" και μη, σύμφωνα με την ηλικία, την πάθηση και την εικόνα!

Γιώργος Ηλιάκης
Ιδιωτικός υπάλληλος

Πάσχω από μηνιγγομυελοκήλη με παράλυση στα κάτω άκρα. Το πρόβλημα αυτό μου έχει δημιουργήσει μια χρόνια πληγή-κατάκλιση στο γοφό. Προσπαθώντας να βρω λύση γνώρισα την εξαιρετική γιατρό μου Καπράλου Αθηνά. Με υπέβαλε σε χειρουργικό καθαρισμό. Η πληγή έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα θέλαμε εγώ και η οικογένειά μου να ευχαριστήσουμε θερμά τη γιατρό μας για την αμέριστη ιατρική της βοήθεια και την συμπαράστασή της.