Αξιολογήσεις ασθενών

Τα αποτελέσματα των θεραπειών του κέντρου διαβητικού ποδιού Αθηνά Καπράλου είναι εντυπωσιακά και η ικανοποίηση των ασθενών μεγάλη.

Reviewer photo
vp74 vp74
πριν από 2 μήνες
Η Κα Καπράλου μετά από επικοινωνία μας ήρθε αμέσως κ εξέτασε την πληγή στο πόδι της μητέρας μου. Αφαίρεσε τον νεκρό ιστό και μας ενημέρωσε για τον τρόπο που θα περιποιηθουμε το τραύμα. Μετά από λίγο καιρό έγινε χειρουργικός καθαρισμός με την μέθοδο υπερήχων. Σε ότι χρειαστηκαμε ήταν σε άμεση επικοινωνία να μας δώσει πληροφορίες και οδηγίες. Η πληγή πλέον είναι στο τελευταίο στάδιο επούλωσης χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός πόνος. Την ευχαριστώ θερμά. Πλάκας Ευαγγελος

Reviewer photo
MARIA ANASTASSOPOULOU
πριν από 2 μήνες
Εξαιρετική επαγγελματίας, φιλική και πάνω απο ολα άνθρωπος. Εσωσε τη ζωή του πατέρα μου μετά από μεγάλη περιπέτεια. Την ευχαριστώ πολύ.

Reviewer photo
falcon20gr
πριν από 2 μήνες
Ακρως εξειδικευμενη και πολυπειρη χειρουργος ,της οφειλω απεριοριστη ευγνωμοσυνη ,μου εσωσε το κατω ακρο . Ο σαγχαρωδης διαβητης χρειαζεται συνεχη παρακολουθηση λογω των επιπλοκων που παρουσιαζει και η ιατρος ειναι η καλυτερη επιλογη για την αποφυγη και αντιμετωπιση τους . Την συνιστω χωρις την παραμικρη επιφυλαξη!

Reviewer photo
Katerina Barbari
πριν από 3 μήνες
Η κα Καπράλου είναι μία εξαιρετική χειρουργός και πάνω από όλα άνθρωπος! Έχει χειρουργήσει το πόδι της μητέρας μου με επιτυχία και εξακολουθεί να μας συμβουλεύει σε ότι την χρειαστούμε... Ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς....

Reviewer photo
Hela Galanopulu
πριν από 3 μήνες
απο τα βαθη τησ καρδιασ -θελω να ευχαριστισω την κ.ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΡΑΛΟΥ για την γιατρικη περιθαλψη του συζηγου μου με διαβιτικο ποδι....ΜΕΓΑΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ-του σωσατε το ποδι

*Οι παρακάτω αξιολογήσεις έχουν γίνει απευθείας στο site athinakapralou.gr. Δεν θα τις βρείτε στην Google.

Μαρία Χαρτά

Τον Αύγουστο του 2015 παρουσιάστηκε μια κοκκινίλα στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού της μητέρας μου από καλοκαιρινή παντόφλα. Αρχικά δεν δόθηκε σημασία αλλά με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκε οίδημα με σκληρή μαύρη επιφάνεια και σταδιακή αύξηση πόνου. Παρ’ όλες τις επεμβάσεις του δερματολόγου γιατρού ή πληγή (πλέον) πότε έκλεινε και άλλοτε άνοιγε. Στην προσπάθειά μου να βρω λύση γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε είχα την τύχη να επικοινωνήσω με την χειρουργό κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με ενημέρωσε τι σημαίνει διαβητικό πόδι και ότι η μητέρα μου είχε έλκος διαβητικού ποδιού. Έτσι ξεκίνησε μία πολύ σημαντική προσπάθεια για την επούλωση του έλκους εφόσον υπήρχε κίνδυνος ακρωτηριασμού με όλες τις συνέπειες. Η γιατρός κα Καπράλου μέσα από την εξειδικευμένη επιστημονική αντιμετώπιση με πολλές επεμβατικές παρεμβάσεις, με την χρήση ειδικών επουλωτικών φαρμάκων και πάνω απ΄ όλα με το επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον κατάφερε να επουλωθεί το έλκος και να γιατρευτεί η μητέρα μου. Στο διάστημα αυτό η γιατρός κα Καπράλου έδινε κουράγιο και στην μητέρα μου αλλά και σε μένα την ίδια σε όλα τα στάδια της θεραπείας που το κάθε ένα παρουσίαζε πολλά δύσκολα στοιχεία (πυρετό –λοιμώξεις -δύσκολα μικρόβια). Ευχαριστούμε την γιατρό-επιστήμονα η μητέρα μου και εγώ προσωπικά. Ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες στο επιστημονικό της έργο.

Βασίλειος Καρναχωρίτης
Επιχειρηματίας

Εγώ και η οικογένειά μου βρεθήκαμε μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα υγείας με το διαβητικό πόδι του πεθερού μου. Το πόδι του είχε πολλές πιθανότητες ακρωτηριασμού. Τότε είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τη γιατρό μας Αθηνά Καπράλου, που χάρη στις τεράστιες προσπάθειες της όχι μόνο αποφύγαμε τον ακρωτηριασμό, αλλά τώρα, ενάμισι χρόνο μετά, το διαβητικό έλκος του ποδιού του τείνει να επουλωθεί πλήρως. Την ευχαριστούμε θερμά για ότι έκανε για εμάς.

Μαρία Πανταζή

Ονομάζομαι Πανταζή Μαρία, είμαι 63 ετών και πάσχω από Σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου πλέον η κατάσταση της υγείας μου είναι τέτοια ώστε δεν μπορώ να περπατήσω και να αυτοεξυπηρετηθώ. Τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από ένα ατυχές γεγονός, κάηκα στη δεξιά μου γάμπα και προκλήθηκε ένα μεγάλο και βαθύ έλκος. Δεν το φρόντισε άμεσα γιατρός με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση και να είναι δύσοσμο. Λόγω της κατάστασής μου κάλεσα την υπηρεσία των SOS ιατρών. Άμεσα ήρθε στο χώρο μου η κυρία Καπράλου. Μετά από το δικό της πρώτο σοκ για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το έλκος μου, το καθάρισε και το φρόντισε με περισσή φροντίδα και επαγγελματισμό. Η ανησυχία της ήταν τεράστια τόσο για φροντίδα του έλκους όσο και για το αν υπήρχε η πιθανότητα να κλείσει και ποτέ δεδομένης της κατάστασής μου. Η ανθρωπιά της και το ενδιαφέρον της για την περίπτωσή μου ήταν αξιοθαύμαστα. Η στήριξή της δε αξιέπαινη. Προκειμένου να έχει γνώση η ίδια, κάθε φορά που γινόταν αλλαγή στο έλκος μου της στέλναμε φωτογραφία για να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Ευτυχώς η αγωνία της ότι υπήρχε πιθανότητα να μην κλείσει και ποτέ το έλκος, δεν επιβεβαιώθηκε. Πιστεύω πως η ίδια χάρηκε πολύ περισσότερο, από μένα και τους οικείους μου, για το αίσιο αποτέλεσμα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο πολύ ευχαριστώ την κυρία Καπράλου! Είναι μια εξαιρετική επιστήμων και άψογη επαγγελματίας όμως πάνω από όλα είναι άνθρωπος που νοιάζεται τον ασθενή του και βιώνει μαζί του το “Γολγοθά” του. Κυρία Καπράλου θα σας ευχαριστώ για μια ζωή.

Δημήτριος Σπανός
Επιχειρηματίας

Είμαι διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος τύπου 1 από την ηλικία των 29 ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε η περιπέτεια με τα πόδια μου. Νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο για 3 μήνες και μου αφαίρεσαν το κόκκαλο στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού λόγω οστεομυελίτιδας. Τον Αύγουστο του 2013 επανεμφανίστηκε η οστεομυελίτιδα και για μια ακόμα φορά μπήκα στο νοσοκομείο και υπέστη ακρωτηριασμό 4 και 5 δακτύλου στο ίδιο πόδι.
Τον Αύγουστο του 2018 εμφανίστηκε ένα έλκος στο άλλο πόδι, 4 δάκτυλο με σπασμένο κόκκαλο. Πήγα σε 3 διαφορετικούς ορθοπεδικούς χειρούργους και οι τρεις είπαν ακρωτηριασμό. Έψαξα στο ίντερνετ εναλλακτικούς τρόπους για να σώσω το δάκτυλο μου και ευτυχώς βρήκα την κυρία Καπράλου Αθηνά, η μόνη που μου είπε ότι θα προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε να το σώσουμε. Έτσι και έγινε...κάναμε 4 καθαρισμούς με υπέρηχο και το δάκτυλο σώθηκε.
Ευχαριστώ θερμά την Κυρία Καπράλου που πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός, που με την κοινή μας προσπάθεια, υπομονή και επιμονή είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα, παρόλο που όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας...Δεν παραδίδουμε τα όπλα αν δεν έχουμε κάνει την προσπάθεια μας και δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις εκδοχές.
Με εκτίμηση!!!

Στέφανος Σουρβίνος

Το όνομα μου είναι Στέφανος Σουρβίνος και είμαι 48 χρονών. Έχω Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 για πάνω από 30 χρόνια από την ηλικία των 18 χρονών. Τον Απρίλιο του 2018 αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το μικρό δάκτυλο του αριστερού μου ποδιού το οποίο ξεκίνησε, όταν με χτύπησαν τα παπούτσια που φορούσα και μου δημιούργησαν φουσκάλα, πληγή και στη συνέχεια μόλυνση. Ζήτησα αμέσως ιατρική βοήθεια από ιδιωτικό χειρούργο ο οποίος μετά από 4 επισκέψεις με καθαρισμούς και λήψη αντιβίωσης, όπως και καθημερινής φροντίδας από εμένα, ύστερα από 2 μήνες και αφού το τραύμα μου δεν παρουσίαζε κάποια βελτίωση αλλά αντίθετα χειροτέρευε,με παρέπεμψε σε γνωστό Δημόσιο Νοσοκομείο ( Τμήμα Διαβητικού Ποδιού ) το οποίο μετά από 3 επισκέψεις, καθαρισμούς, ακτινογραφίες, χορήγηση αντιβίωσης εξαμήνου, απεφάνθη ότι έχω οστεομυελίτιδα η οποία έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο οπότε μου έκλεισε ραντεβού για τις 10 Αυγούστου 2018 για ακρωτηριασμό.
Τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο με τη βοήθεια συγγενικού μου προσώπου ενημερώθηκα για τη χειρούργο κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με την εμπεριστατωμένη άποψη της πάνω στο θέμα του διαβητικού ποδιού και κυρίως με το πάθος που την διακρίνει, με την ειδική θεραπεία που ακολούθησε και με την συμπαράσταση της ομάδας που συνεργάζεται, κατάφερε το ακατόρθωτο για το οποίο πίστευαν όλοι οι υπόλοιποι. Μετά από δύο μήνες θεραπείας το πόδι μου σώθηκε από σίγουρο ακρωτηριασμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λίγο για την κα Αθηνά Καπράλου και την ομάδα που συνεργάζεται τα παιδιά της "Επούλωσης". Την ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη βοήθεια της, εύχομαι να την έχει ο Θεός πάντα καλά και να έχει πάντα επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες γιατί το αξίζει!!!!!!!

Νίκος Πατρινός
Υπεύθυνος επικοινωνίας εφημερίδας ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Πρόσφατα, η ενενηντά-χρονη μητέρα μου αντιμετώπισε ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Μια μικρή πληγή στην φτέρνα εξελίχθηκε ταχύτατα σε ένα άσχημο και βαθύ ανοικτό έλκος. Ακολουθώντας την συμβουλή του γιατρού την πήγα σε ένα πάλαι ποτέ κρατικό-δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να προβούν σε έναν βαθύ χειρουργικό καθαρισμό.
Όταν μετά από τρεις ημέρες άνοιξα το τραύμα για να το αλλάξω, πανικοβλήθηκα. Η άσχημη όψη του τραύματος είχε γίνει φρικτή, η δε δυσοσμία του παρέπεμπε σε σηψαιμία, σε βαριά μόλυνση, γεγονός το οποίο με πανικόβαλε. Αντιλαμβανόμενος ότι δεν είχε γίνει σωστή αντιμετώπιση στο νοσοκομείο, και προσπαθώντας να βρω την σωστή λύση επικοινώνησα με τους γιατρούς SOS. Πράγματι, η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση, με επισκέφθηκε η χειρουργός κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με βαθύτατη ανθρώπινη αγάπη έσκυψε πάνω από το τραύμα της μητέρας μου, και με την βοήθεια συσκευής καθαρισμού μέσω υπερήχων, καθάριζε βαθιά και καλά το τραύμα της μητέρας μου.
Τώρα η μητέρα μου αναρρώνει ταχύτατα, η πληγή κλείνει θαυμάσια, και όλα είναι καλά. Η τεχνολογία των υπερήχων σε συνδυασμό με την υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αλλά και την βαθιά ανθρώπινη αγάπη, με την οποία έσκυψε η κα Αθηνά Καπράλου, πάνω από το πόδι της μητέρας μου και το τραύμα της, έσωσαν τελικά το πόδι. Και για αυτό οφείλω να της απευθύνω ένα ευχαριστώ, θερμότατο και εκ βαθέων.

Μαριάνθη κ Μαρούσα Πατέρα

Τη γιατρό τη συναντήσαμε τυχαία μέσω των γιατρών SOS, όταν καλέσαμε βοήθεια στο σπίτι για τη μητέρα μας, που λόγω κατάκλισης και διαβήτη δημιούργησε στο πόδι πληγή με αφόρητους πόνους.
Προφανώς η τύχη μας ευνόησε 100%, εφόσον η γιατρός έχει άριστες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Εκτός όμως από τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτει είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Ήταν κοντά στη μητέρα μας όταν την χρειαζόμασταν, με αποτέλεσμα να είναι πια το πόδι της πολύ καλά.
Τέτοιοι γιατροί πρέπει μόνο να ακούν το επάγγελμα - λειτούργημα, γιατί πάνω από όλα πρέπει να νιώθουν τον ασθενή. Γιατρέ, σας ευχαριστούμε για ότι κάνατε για μας. Ευχόμαστε να είστε πάντα καλά και να συνεχίσετε το έργο σας.

Ειρήνη Λαγάνη
Καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Την χειρούργο Αθηνά Καπράλου τη γνώρισα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η μητέρα μου σε προχωρημένη ηλικία ακολούθησε λάθος αγωγή κατά τη διάρκεια κατάκλισης με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από σηψαιμία. Για καλή της τύχη, μας συνέστησαν την Αθηνά στο παρά πέντε! Η μητέρα μου είναι πολύ καλύτερα, έχει σχεδόν ολοκληρωτικά ιαθεί χάρις στα χρυσά χέρια της Αθηνάς. Μιας χειρούργου με απίστευτη δύναμη, κουράγιο και ικανότητα. Την ευχαριστώ θερμά και εύχομαι να βρίσκεται στην υπηρεσία συνανθρώπων μας για πολλά –πολλά χρόνια! Σίγουρα, χρειαζόμαστε γιατρούς υπεύθυνους και καταρτισμένους όσο η Αθηνά Καπράλου.

Άγγελος, Τάνια κ Ρόζα Αγγελοπούλου

Η γιαγιά μου 78 ετών, πάσχει από Πάρκινσον και άνοια εδώ και 6 χρόνια και τα τελευταία 3 είναι πλήρως κατακεκλιμένη, με πληγές κατακλίσεων, παροχετεύσεις (γαστροστομία και ουροκαθετήρα) και χωρίς να μπορεί να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις εκάστοτε ανάγκες της. Μέσα στον Γολγοθά μας, γνωρίσαμε την Γενική χειρουργό και εξαίρετη επιστήμονα, Αθηνά Καπράλου. Ανέλαβε τη γιαγιά μου, όταν μόλις είχαμε βγει από ένα δημόσιο νοσοκομείο, έχοντας κάνει με χειρουργική πράξη γαστροστομία. Της ζητήσαμε Βοήθεια γιατί η γαστροστομία φαινόταν να μην είναι υγιής και δεν είχαμε τα μέσα και τις γνώσεις να την φροντίσουμε εμείς. Διαπιστώθηκε από την ίδια, λάθος χειρισμός του γιατρού που την άνοιξε και το οποίο αποκαταστάθηκε από την ίδια άμεσα! Το ενδιαφέρον της ήταν επί 24ωρου και κάτω από πολλές δυσκολίες κατάφερε να λύσει το όποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια ανέλαβε τα τραύματα τα οποία έφερε η γιαγιά μου, από τις κατακλίσεις και μετά από σειρά επισκέψεων, στις οποίες με χρήση διαθερμίας και διάνοιξη αυτών, φρόντιζε με απίστευτο ενδιαφέρον, κατάφερε να ξανά κάνει τη γιαγιά μου, χωρίς τραύματα, χωρίς πόνο, χωρίς επιπλέον μικρόβια! Έκανε χρήση διαθερμίας, ανοίγοντας και περιθάλποντας τα τραύματα, κατ' οίκον και σταδιακά, καθαρίζοντας τα με απλά, οικονομικά, εύχρηστα υλικά μας βοήθησε να δημιουργηθούν ξανά νέα κύτταρα και να κλείσουν εντελώς, όλα τα ανοιχτά πεδία. Από τη πρώτη στιγμή που τη γνωρίσαμε είναι δίπλα μας σε όλα, με αγάπη, μεράκι και πολύ νοιάξιμο, ανά πάσα ώρα και στιγμή, στηρίζοντας τόσο εμάς ψυχολογικά, όσο και την ίδια σε όλα τα επίπεδα! Της χρωστάμε οικογενειακώς, ένα τεράστιο Ευχαριστώ, μια τεράστια αγκαλιά και νιώθουμε πάντα ασφαλείς με τη παρουσία της στη ζωή μας και τη γιαγιά μου! Σπάνια βρίσκεις ανθρώπους που να μη διαχωρίζουν τον ασθενή σε "αξιόλογο περιστατικό" και μη, σύμφωνα με την ηλικία, την πάθηση και την εικόνα!

Γιώργος Ηλιάκης
Ιδιωτικός υπάλληλος

Πάσχω από μηνιγγομυελοκήλη με παράλυση στα κάτω άκρα. Το πρόβλημα αυτό μου έχει δημιουργήσει μια χρόνια πληγή-κατάκλιση στο γοφό. Προσπαθώντας να βρω λύση γνώρισα την εξαιρετική γιατρό μου Καπράλου Αθηνά. Με υπέβαλε σε χειρουργικό καθαρισμό. Η πληγή έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Θα θέλαμε εγώ και η οικογένειά μου να ευχαριστήσουμε θερμά τη γιατρό μας για την αμέριστη ιατρική της βοήθεια και την συμπαράστασή της.