Καθαρισμός του διαβητικού έλκους με τη βοήθεια υπερήχων

Εκδόθηκε: 17-12-2019

Καινοτόμος μέθοδος καθαρισμού του έλκους χωρίς νυστέρι.

Ο σωστός καθαρισμός του έλκους είναι βασικό όπλο για την επούλωσή του. Εφόσον η κυκλοφορία-αιμάτωση του ποδιού είναι ικανοποιητική το πρωταρχικό μέλημα του γιατρού είναι ο καθαρισμός του έλκους από τους νεκρωμένους ιστούς. Παρόλα αυτά και παρά τον χειρουργικό καθαρισμό των νεκρωμάτων, το διαβητικό έλκος έχει την τάση να υποτροπιάζει και να μαζεύει στην επιφάνεια του μολυσμένο υλικό το οποίο δύσκολα μπορείς να το απομακρύνεις από το τραύμα. Στη φάση αυτή, ο καθαρισμός του έλκους με την βοήθεια των υπερήχων αποτελεί την κατάλληλη λύση. Η ενέργεια του υπερήχου μετατρέπεται σε μηχανική δόνηση. Με τη χρήση υγρού, ως μέσο για τη μετάδοση, η δόνηση μεταφέρεται στον μολυσμένο ιστό καθαρίζοντάς τον χωρίς να τον τραυματίζει. Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:

    1. Απομακρύνει τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω στο τραύμα με τη μορφή αποικιών (biofilms) χωρίς να κόβει υγιείς ιστούς.
    2. Είναι αναίμακτη μέθοδος γιατί απομακρύνει τους μολυσμένους ιστούς χωρίς νυστέρι.
    3. Επιταχύνει την επούλωση του τραύματος εφόσον στους μολυσμένους ιστούς που αφαιρούνται δεν περιλαμβάνονται και τμήματα υγιούς ιστού.
    4. Μπορεί εύκολα και με την χρήση τοπικής αναισθησίας να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές ανακόπτωντας την τάση του διαβητικού έλκους να επαναμολύνεται.
    5. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοιλότητες, τένοντες και άλλα σημεία όπου το νυστέρι δεν μπορεί να καθαρίσει χωρίς να προκληθεί βλάβη.
Αναίμακτη και ατραυματική μέδοδος καθαρισμού του έλκους με την βοήθεια υπερήχων.

Στην Ελλάδα, η τεχνική δεν είναι διαδεδομένη. Είμαι εξειδικευμένη στην καινοτόμο αυτή τεχνική των υπερήχων και πρωτοπόρος στην εφαρμογή της στην χώρα μας. Έχω αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών με πολύ καλά αποτελέσματα τόσο σε διαβητικά έλκη, όσο και σε κατακλίσεις κατάκοιτων και σε εγκαύματα.

Topics: Διαβητικό πόδι Έλκος Υπέρηχοι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.