Θεραπεία:

Διαβητικό έλκος σε δάκτυλο του ποδιού.

Διαβητικό έλκος με οστεομυελίτιδα. Αποφυγή ακρωτηριασμού.

Διαβητικό έλκος με οστεομυελίτιδα. Αποφυγή ακρωτηριασμού. Πρόκειται για έναν ασθενή ηλικίας 45 ετών με διαβήτη. Το έλκος βρίσκεται στο προτελευταίο δάκτυλο του ποδιού. Η μόλυνση έχει καταστρέψει το οστό. Οι προηγούμενοι θεράποντες ιατροί του ασθενούς συνέστησαν ακρωτηριασμό. Ο ασθενής προσήλθε στην ομάδα μας για αντιμετώπιση της πληγής χωρίς ακρωτηριασμό. Έγινε χειρουργικός καθαρισμός του έλκους και αφαίρεση του προσβεβλημένου οστού. Ακολούθησαν επαναλαμβανόμενες συνεδρίες καθαρισμού με υπέρηχο. Το τραύμα βρίσκεται σε φάση επούλωσης ένα μήνα μετά την έναρξη της θεραπείας.

  • Ηλικία: 45 ετών
  • Πάθηση: Διαβητικό έλκος
  • Ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2018
  • Επούλωση: Σε διαδικασία επούλωσης 1 μήνα μετά την θεραπεία
  • Εργαλεία: Xειρουργικός καθαρισμός, Υπέρηχοι

Δείτε την εξέλιξη της θεραπείας

diavitiko-elkos-se-daktylo-podioy diavitiko-elkos-se-daktylo-podioy diavitiko-elkos-se-daktylo-podioy diavitiko-elkos-se-daktylo-podioy diavitiko-elkos-se-daktylo-podioy
Δημήτριος Σπανός
Επιχειρηματίας
5.00
1 Αξιολογήσεις

Είμαι διαβητικός ινσουλινοεξαρτώμενος τύπου 1 από την ηλικία των 29 ετών. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ξεκίνησε η περιπέτεια με τα πόδια μου. Νοσηλεύτηκα σε νοσοκομείο για 3 μήνες και μου αφαίρεσαν το κόκκαλο στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού λόγω οστεομυελίτιδας. Τον Αύγουστο του 2013 επανεμφανίστηκε η οστεομυελίτιδα και για μια ακόμα φορά μπήκα στο νοσοκομείο και υπέστη ακρωτηριασμό 4 και 5 δακτύλου στο ίδιο πόδι.
Τον Αύγουστο του 2018 εμφανίστηκε ένα έλκος στο άλλο πόδι, 4 δάκτυλο με σπασμένο κόκκαλο. Πήγα σε 3 διαφορετικούς ορθοπεδικούς χειρούργους και οι τρεις είπαν ακρωτηριασμό. Έψαξα στο ίντερνετ εναλλακτικούς τρόπους για να σώσω το δάκτυλο μου και ευτυχώς βρήκα την κυρία Καπράλου Αθηνά, η μόνη που μου είπε ότι θα προσπαθήσουμε μήπως μπορέσουμε να το σώσουμε. Έτσι και έγινε...κάναμε 4 καθαρισμούς με υπέρηχο και το δάκτυλο σώθηκε.
Ευχαριστώ θερμά την Κυρία Καπράλου που πάνω απ' όλα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός, που με την κοινή μας προσπάθεια, υπομονή και επιμονή είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα, παρόλο που όταν ξεκινήσαμε δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας...Δεν παραδίδουμε τα όπλα αν δεν έχουμε κάνει την προσπάθεια μας και δεν έχουμε εξαντλήσει όλες τις εκδοχές.
Με εκτίμηση!!!

Υπηρεσίες που παρήχθησαν:

Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Αγγειολογική εκτίμηση
Αγγειολογική εκτίμηση
Λοιμωξιολογική εκτίμηση
Λοιμωξιολογική εκτίμηση
Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο
Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο
Επιθέματα
Επιθέματα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.