Θεραπεία:

Διαβητικό έλκος από χτύπημα παπουτσιού

Διαβητικό έλκος που καθαρίστηκε αποκλειστικά με τη χρήση υπερήχων.

Διαβητικό έλκος που καθαρίστηκε αποκλειστικά με τη χρήση υπερήχων. Πρόκειται για μια ασθενή ηλικίας 84 ετών με διαβήτη. Το έλκος του διαβητικού ποδιού της αναπτύχθηκε σε σημείο που την χτυπούσε το παπούτσι. Ο καθαρισμός του έλκους πραγματοποιήθηκε χωρίς νυστέρι με τη βοήθεια των υπερήχων. Ακολούθησαν αλλαγές με τοπικούς αντιμικροβιακούς παράγοντες. Το τραύμα επουλώθηκε σε διάστημα τριών μηνών.

  • Ηλικία: 84 ετών
  • Πάθηση: Διαβητικό έλκος
  • Ημερομηνία: Φλεβάρης 2016
  • Επούλωση: Πλήρης επούλωση σε διάστημα 3 μηνών.
  • Εργαλεία: Υπέρηχοι, Αντιμικροβιακά

Δείτε την εξέλιξη της θεραπείας

before-diavitiko-elkos-apo-ktypima-papoutsiou before-diavitiko-elkos-apo-ktypima-papoutsiou before-diavitiko-elkos-apo-ktypima-papoutsiou before-diavitiko-elkos-apo-ktypima-papoutsiou before-diavitiko-elkos-apo-ktypima-papoutsiou
Μαρία Χαρτά
5.00
1 Αξιολογήσεις

Τον Αύγουστο του 2015 παρουσιάστηκε μια κοκκινίλα στο μεγάλο δάκτυλο του αριστερού ποδιού της μητέρας μου από καλοκαιρινή παντόφλα. Αρχικά δεν δόθηκε σημασία αλλά με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκε οίδημα με σκληρή μαύρη επιφάνεια και σταδιακή αύξηση πόνου. Παρ’ όλες τις επεμβάσεις του δερματολόγου γιατρού ή πληγή (πλέον) πότε έκλεινε και άλλοτε άνοιγε. Στην προσπάθειά μου να βρω λύση γιατί δεν ήξερα τι ακριβώς συνέβαινε είχα την τύχη να επικοινωνήσω με την χειρουργό κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με ενημέρωσε τι σημαίνει διαβητικό πόδι και ότι η μητέρα μου είχε έλκος διαβητικού ποδιού. Έτσι ξεκίνησε μία πολύ σημαντική προσπάθεια για την επούλωση του έλκους εφόσον υπήρχε κίνδυνος ακρωτηριασμού με όλες τις συνέπειες. Η γιατρός κα Καπράλου μέσα από την εξειδικευμένη επιστημονική αντιμετώπιση με πολλές επεμβατικές παρεμβάσεις, με την χρήση ειδικών επουλωτικών φαρμάκων και πάνω απ΄ όλα με το επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον κατάφερε να επουλωθεί το έλκος και να γιατρευτεί η μητέρα μου. Στο διάστημα αυτό η γιατρός κα Καπράλου έδινε κουράγιο και στην μητέρα μου αλλά και σε μένα την ίδια σε όλα τα στάδια της θεραπείας που το κάθε ένα παρουσίαζε πολλά δύσκολα στοιχεία (πυρετό –λοιμώξεις -δύσκολα μικρόβια). Ευχαριστούμε την γιατρό-επιστήμονα η μητέρα μου και εγώ προσωπικά. Ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχίες στο επιστημονικό της έργο.

Υπηρεσίες που παρήχθησαν:

Διαβητικό πόδι - Χειρουργική εκτίμηση του διαβητικού έλκους
Διαβητικό πόδι - Χειρουργική εκτίμηση του διαβητικού έλκους
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Αγγειολογική εκτίμηση
Αγγειολογική εκτίμηση
Λοιμωξιολογική εκτίμηση
Λοιμωξιολογική εκτίμηση
Επιθέματα
Επιθέματα
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.