Θεραπείες Ασθενών

Θεραπεία

Διαβητικό έλκος σε πόδι με κακή αιμάτωση

  • Ηλικία: 50 ετών
  • Πάθηση: Διαβητικό έλκος στο πόδι
  • Ημερομηνία: Οκτώβριος 2020
  • Healing: Πλήρης επούλωση σε διάστημα 2,5 ετών
  • Tools: Αγγειοπλαστική, Τμηματικός ακρωτηριασμός, Υπέρηχοι

Διαβητικό έλκος σε πόδι με κακή αιμάτωση. Η επείγουσα αγγειοπλαστική και ο τμηματικός ακρωτηριασμός έσωσαν το διαβητικό πόδι!

Πρόκειται για ασθενή ηλικίας 50 ετών με έναρξη σήψης (πυρετό έως 39℃ με ρίγος). Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επείγουσα αγγειοπλαστική όπου έγινε επιτυχής διάνοιξη των αποφραγμένων αγγείων και έλαβε ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών. Στη συνέχεια ο ασθενής οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δακτύλου και τμήματος του 5ου μεταταρσίου οστού. Πρόκειται για έναν τμηματικό ακρωτηριασμό που δεν επέτρεψε στην φλεγμονή να προχωρήσει στο υπόλοιπο πόδι. Το τραύμα παρέμεινε ανοικτό-δεν έκλεισε με ράμματα- λόγω της λοίμωξης. Επουλώθηκε σταδιακά. Ο ασθενής βαδίζει κανονικά με ειδικό παπούτσι.

Υπηρεσίες που παρήχθησαν

Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Αγγειολογική εκτίμηση
Αγγειολογική εκτίμηση
Περιφερικοί-Τμηματικοί Ακρωτηριασμοί
Περιφερικοί-Τμηματικοί Ακρωτηριασμοί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.