Θεραπεία

Μολυσμένο έγκαυμα στο πόδι

  • Ηλικία: 60 ετών
  • Πάθηση: Έγκαυμα
  • Ημερομηνία: Φλεβάρης 2015
  • Healing: Πλήρης επούλωση σε διάστημα 3 περίπου μηνών.
  • Tools: Xειρουργικός καθαρισμός, Υπέρηχοι

Εκτεταμένο έγκαυμα με μόλυνση στην κνήμη.

Πρόκειται για μια ασθενή ηλικίας 60 ετών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το έγκαυμα στην κνήμη του ποδιού είχε φτάσει σχεδόν στο κόκκαλο. Η αρχικές διαστάσεις του τραύματος έχουν σχεδιαστεί με περίγραμμα στη φωτογραφία. Η περίπτωση ήταν περίπλοκη διότι η ασθενής έπαιρνε και κορτιζόνη λόγω της πάθησής της. Έγινε ένας χειρουργικός καθαρισμός και δύο συνεδρίες καθαρισμού με υπέρηχο σε διάστημα τριών εβδομάδων. Το τραύμα επουλώθηκε πλήρως σε περίπου τρεις μήνες.

Μαρία Πανταζή
5.00
1 Αξιολογήσεις

Ονομάζομαι Πανταζή Μαρία, είμαι 63 ετών και πάσχω από Σκλήρυνση κατά πλάκας, όπου πλέον η κατάσταση της υγείας μου είναι τέτοια ώστε δεν μπορώ να περπατήσω και να αυτοεξυπηρετηθώ. Τον Δεκέμβριο του 2015, έπειτα από ένα ατυχές γεγονός, κάηκα στη δεξιά μου γάμπα και προκλήθηκε ένα μεγάλο και βαθύ έλκος. Δεν το φρόντισε άμεσα γιατρός με αποτέλεσμα να είναι σε άθλια κατάσταση και να είναι δύσοσμο. Λόγω της κατάστασής μου κάλεσα την υπηρεσία των SOS ιατρών. Άμεσα ήρθε στο χώρο μου η κυρία Καπράλου. Μετά από το δικό της πρώτο σοκ για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το έλκος μου, το καθάρισε και το φρόντισε με περισσή φροντίδα και επαγγελματισμό. Η ανησυχία της ήταν τεράστια τόσο για φροντίδα του έλκους όσο και για το αν υπήρχε η πιθανότητα να κλείσει και ποτέ δεδομένης της κατάστασής μου. Η ανθρωπιά της και το ενδιαφέρον της για την περίπτωσή μου ήταν αξιοθαύμαστα. Η στήριξή της δε αξιέπαινη. Προκειμένου να έχει γνώση η ίδια, κάθε φορά που γινόταν αλλαγή στο έλκος μου της στέλναμε φωτογραφία για να παρακολουθεί την εξέλιξή του. Ευτυχώς η αγωνία της ότι υπήρχε πιθανότητα να μην κλείσει και ποτέ το έλκος, δεν επιβεβαιώθηκε. Πιστεύω πως η ίδια χάρηκε πολύ περισσότερο, από μένα και τους οικείους μου, για το αίσιο αποτέλεσμα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο πολύ ευχαριστώ την κυρία Καπράλου! Είναι μια εξαιρετική επιστήμων και άψογη επαγγελματίας όμως πάνω από όλα είναι άνθρωπος που νοιάζεται τον ασθενή του και βιώνει μαζί του το “Γολγοθά” του. Κυρία Καπράλου θα σας ευχαριστώ για μια ζωή.

Υπηρεσίες που παρήχθησαν

Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Χειρουργικός καθαρισμός του διαβητικού έλκους
Χειρουργικός καθαρισμός του διαβητικού έλκους
Επιθέματα
Επιθέματα
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Διατροφική - Θρεπτική υποστήριξη
Διατροφική - Θρεπτική υποστήριξη
Συσκευές Αρνητικής Πίεσης για Θεραπεία του Τραύματος
Συσκευές Αρνητικής Πίεσης για Θεραπεία του Τραύματος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.