Θεραπείες Ασθενών

Θεραπεία:

Διαβητικό έλκος με οστεομυελίτιδα

  • Ηλικία: 45 ετών
  • Πάθηση: Διαβητικό έλκος
  • Ημερομηνία: Ιούλιος 2018
  • Επούλωση: Σε διαδικασία επούλωσης 1 μήνα μετά την θεραπεία
  • Εργαλεία: Xειρουργικός καθαρισμός, Υπέρηχοι, Aντιβίωση

Ένα διαβητικό έλκος με οστεομυελίτιδα στο μικρό δάκτυλο. Αποφυγή ακρωτηριασμού.

Ο ασθενής είναι ηλικίας 45 ετών με διαβήτη τύπου Ι. Το διαβητικό έλκος βρίσκεται στο μικρό δάκτυλο του ποδιού. Συνυπάρχει και οστεομυελίτιδα. Όπως φαίνεται στην ακτινογραφία το κόκκαλο έχει καταστραφεί από τη μόλυνση. Αφαιρέθηκε το κατεστραμμένο κόκκαλο και έγινε χειρουργικός καθαρισμός του έλκους. Ακολούθησαν συνεδρίες καθαρισμού με υπέρηχο. Το τραύμα βρίσκεται σε διαδικασία επούλωσης ένα μήνα μετά την έναρξη των θεραπειών. Ο ασθενής λαμβάνει παράλληλα ενδοφλέβια αντιβίωση.

Δείτε την εξέλιξη της θεραπείας

before-diavitiko-elkos-me-osteomyelitida-pixelation before-diavitiko-elkos-me-osteomyelitida-pixelation before-diavitiko-elkos-me-osteomyelitida-pixelation before-diavitiko-elkos-me-osteomyelitida-pixelation
Στέφανος Σουρβίνος
5.00
1 Αξιολογήσεις

Το όνομα μου είναι Στέφανος Σουρβίνος και είμαι 48 χρονών. Έχω Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 για πάνω από 30 χρόνια από την ηλικία των 18 χρονών. Τον Απρίλιο του 2018 αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το μικρό δάκτυλο του αριστερού μου ποδιού το οποίο ξεκίνησε, όταν με χτύπησαν τα παπούτσια που φορούσα και μου δημιούργησαν φουσκάλα, πληγή και στη συνέχεια μόλυνση. Ζήτησα αμέσως ιατρική βοήθεια από ιδιωτικό χειρούργο ο οποίος μετά από 4 επισκέψεις με καθαρισμούς και λήψη αντιβίωσης, όπως και καθημερινής φροντίδας από εμένα, ύστερα από 2 μήνες και αφού το τραύμα μου δεν παρουσίαζε κάποια βελτίωση αλλά αντίθετα χειροτέρευε,με παρέπεμψε σε γνωστό Δημόσιο Νοσοκομείο ( Τμήμα Διαβητικού Ποδιού ) το οποίο μετά από 3 επισκέψεις, καθαρισμούς, ακτινογραφίες, χορήγηση αντιβίωσης εξαμήνου, απεφάνθη ότι έχω οστεομυελίτιδα η οποία έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο οπότε μου έκλεισε ραντεβού για τις 10 Αυγούστου 2018 για ακρωτηριασμό.
Τυχαία ψάχνοντας στο διαδίκτυο με τη βοήθεια συγγενικού μου προσώπου ενημερώθηκα για τη χειρούργο κα Αθηνά Καπράλου, η οποία με την εμπεριστατωμένη άποψη της πάνω στο θέμα του διαβητικού ποδιού και κυρίως με το πάθος που την διακρίνει, με την ειδική θεραπεία που ακολούθησε και με την συμπαράσταση της ομάδας που συνεργάζεται, κατάφερε το ακατόρθωτο για το οποίο πίστευαν όλοι οι υπόλοιποι. Μετά από δύο μήνες θεραπείας το πόδι μου σώθηκε από σίγουρο ακρωτηριασμό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λίγο για την κα Αθηνά Καπράλου και την ομάδα που συνεργάζεται τα παιδιά της "Επούλωσης". Την ευχαριστώ πάρα πολύ μέσα από την καρδιά μου για την πολύτιμη βοήθεια της, εύχομαι να την έχει ο Θεός πάντα καλά και να έχει πάντα επαγγελματικές και προσωπικές επιτυχίες γιατί το αξίζει!!!!!!!

Υπηρεσίες που παρήχθησαν:

Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Καινοτόμος καθαρισμός του διαβητικού έλκους χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια υπερήχων
Αγγειολογική εκτίμηση
Αγγειολογική εκτίμηση
Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο
Θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο
Επιθέματα
Επιθέματα
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Ομάδα νοσηλευτών για κατ’οίκον φροντίδα του τραύματος
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.