Θεραπείες Ασθενών

Θεραπεία:

Έλκος στο 3º δάκτυλο διαβητικού ποδιού

  • Ηλικία: 65 ετών
  • Πάθηση: Διαβητικό έλκος
  • Ημερομηνία: Φλεβάρης 2021
  • Επούλωση: 4 μήνες
  • Εργαλεία: Περιφερικοί-τμηματικοί ακρωτηριασμοί, αγγειολογική εκτίμηση, επιθέματα, ειδικά παπούτσια

Διαβητικό έλκος με έντονη φλεγμονή σε δάκτυλο με κακή αιμάτωση. Η αγγειοπλαστική και ο τμηματικός ακρωτηριασμός έσωσαν το πόδι.

Πρόκειται για ασθενή ηλικίας 65 ετών. Η ασθενής υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική όπου έγινε επιτυχής διάνοιξη τριών αποφραγμένων αγγείων και έλαβε ενδοφλέβια χορήγηση αντιβιοτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια η ασθενής οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του 3ου δακτύλου και τμήματος του αντίστοιχου μεταταρσίου οστού. Πρόκειται για έναν τμηματικό ακρωτηριασμό που δεν επέτρεψε στην φλεγμονή να προχωρήσει στο υπόλοιπο πόδι. Το τραύμα παρέμεινε ανοικτό-δεν έκλεισε με ράμματα- λόγω της λοίμωξης. Επουλώθηκε σταδιακά. Η ασθενής βαδίζει κανονικά με ειδικό παπούτσι.

Δείτε την εξέλιξη της θεραπείας

athina-kapraloy-elkos-sto-3o-daktylo-diabitikoy-podioy-elkos-diabitikoy-podioy athina-kapraloy-elkos-sto-3o-daktylo-diabitikoy-podioy-elkos-diabitikoy-podioy athina-kapraloy-elkos-sto-3o-daktylo-diabitikoy-podioy-elkos-diabitikoy-podioy athina-kapraloy-elkos-sto-3o-daktylo-diabitikoy-podioy-elkos-diabitikoy-podioy

Υπηρεσίες που παρήχθησαν:

Αγγειολογική εκτίμηση
Αγγειολογική εκτίμηση
Θεραπευτικά παπούτσια - συστήματα αποφόρτισης του ποδιού
Θεραπευτικά παπούτσια - συστήματα αποφόρτισης του ποδιού
Επιθέματα
Επιθέματα
Περιφερικοί-Τμηματικοί Ακρωτηριασμοί
Περιφερικοί-Τμηματικοί Ακρωτηριασμοί
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Διατηρούμε το δικαιωμα να κοινοποιήσουμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τη χρήση των cookies.